Menu
Szef kuchni poleca
-
Krewetki 5 sztuk46,00Krewetki 16/20 / emulsja maślana / chili / czosnek / pietruszka / pieczywo
-
Krem z buraka24,00Pieczony burak / pianka z limonki / świeże zioła / prażone pestki dyni
-
Polędwiczka wieprzowa49,00Krokiet z ziemniaka i szczypiorku / purée z marchewki, cytryny i tymianku / sos demiglace
Zupy i sałatki
-
Zupa rybna29,00W stylu tajskim na mleczku kokosowym z pomidorkami cherry, szalotką i grzybami shimeji, całość posypana świeżą kolendrą
-
Zupa dziadowa28,00Warzywa korzenne z boczkiem i pikantnym chorizo na maślance, podana z kwaśną śmietaną
-
Sałatka w stylu azjatyckim29,00Podawana z chrupiącą kaczką, miksem sałat, pomarańczą i chipsem z tapioki
-
Również w wersji VEGE29,00z chrupiącym boczniakiem
Przystawki
-
Tatar43,00Polędwica wołowa / słonecznik / kapary / marynowane borowiki / marynowane cebulki
-
Kalmary36,00Smażone w panierce / sos Chimichurri
Dania dla dzieci
-
Pulpety31,00Pulpety mięsne w sosie koperkowym / purée ziemniaczane / zielony groszek
-
Stripsy36,00Kurczak / frytki / keczup
Desery
-
Ciasto marchewkowe26,00Z delikatnym kremem z białej czekolady i pudrem sezamowym
-
Krówka29,00Z chrupiącym plastrem miodu
Ryby
-
Sandacz58,00Purée z groszku i mięty / nowalijki / chips z ziemniaka
-
Pstrąg48,00Smażony w całości / frytki z Parmezanem / sałatka wiosenna
Dania główne
-
Stek109,00Z polędwicy wołowej (220g), podany z blanszowanymi warzywami i zapiekanymi ziemniaczkami, całość uzupełnia sos z sera pleśniowego
-
Stek vege39,00Stek z selera podany z konfitowanymi warzywami, ziemniakiem hasselback i sosem z redukcji z warzyw
-
Żeberka BBQ49,00Pieczone z sosem BBQ, podane z chrupiącymi frytkami i sałatką colesław
-
Megaburger48,00Wołowy z bekonem, sosem chutney i konfiturą z czerwonej cebuli, serem gouda, sałatą rzymską, pomidorem, piklowanym ogórkiem, całość podana z chrupiącymi frytkami
-
Udon46,00Z wołowiną, szalotką, boczniakiem i papryką, z dodatkiem szczypioru, sezamu, sosu śliwkowego i chili