Menu

Szef kuchni poleca
-
Tatar z pstrąga39,00Marynowany w suchej soli z dodatkiem pikli, musu z buraka i chrzanu
-
Zupa grzybowa27,00Z grzybów leśnych z dodatkiem kasztanów i kwaśną śmietaną
-
Pierogi38,00Własnej roboty z kremowym farszem z kaczki i grzybów, sos porowy z czarną truflą
-
Gęsie pipki47,00Wolno gotowane na czerwonym winie z dodatkiem purée z brukwi i marchwi wraz z krokietem z modrej kapusty
-
Tagliatelle z wołowiną56,00Rzemieślniczy włoski makaron z wołowiną i sosem supreme z dodatkiem musztardy dijon, prażonymi migdałami, serem Grana Padano i rukolą
Zupy i sałatki
-
Zupa rybna29,00W stylu tajskim na mleczku kokosowym z pomidorkami cherry, szalotką i grzybami shimeji, całość posypana świeżą kolendrą
-
Zupa dziadowa28,00Warzywa korzenne z boczkiem i pikantnym chorizo na maślance, podana z kwaśną śmietaną
-
SałatkaCEZAR z chrupiącą sałatą rzymską, serem grana padano, całość zakończona sosem z anchois i grzanką
-
Grillowany kurczak29,00
-
Grillowana krewetka39,00
-
Grillowany ser halloumi39,00
Przystawki
-
Tatar39,00Z polędwicy wołowej, podawany ze słonecznikiem, kaparami, marynowanym borowikiem oraz marynowanymi cebulkami
-
Kalmary36,00Smażone w panierce, podawane z sosem Chimichurri
Dania dla dzieci
-
Dorsz39,00W chrupiącej panierce, podany z frytkami i letnią sałatką
-
Stripsy36,00Z kurczaka, serwowane z frytkami i ketchupem
Desery

-
Ciasto marchewkowe26,00Z delikatnym kremem z białej czekolady i pudrem sezamowym
-
Krówka29,00Z chrupiącym plastrem miodu
Ryby

-
Sandacz53,00Smażony, podany z gremolatą i czarną soczewicą, wykończony sosem na bazie wędzonego boczku i cydru
-
Pstrąg43,00Z kaszubskiej ekologicznej hodowli, pieczony w całości wraz z masłem ziołowym, podany z konfitowanymi warzywami i pieczonymi ziemniaczkami
-
Polędwica z dorsza56,00Na purée z kalafiora wraz ze świeżą sałatą i marynowanym fenkułem, całość zakończona pudrem z czarnych oliwek
Dania główne

-
Stek98,00Z antrykotu, podany z warzywami korzennymi i boczniakiem wraz z zapiekanką au gratin, całość uzupełnia aromatyczny sos berneński z zielonym pieprzem
-
Stek vege39,00Stek z selera podany z konfitowanymi warzywami, ziemniakiem hasselback i sosem z redukcji z warzyw
-
Żeberka BBQ49,00Pieczone z sosem BBQ, podane z chrupiącymi frytkami i sałatką colesław
-
Megaburger45,00Wołowy z bekonem, sosem chutney i konfiturą z czerwonej cebuli, serem gouda, sałatą rzymską, pomidorem, piklowanym ogórkiem, całość podana z chrupiącymi frytkami

Italia
-
TAGLIATELLE Z OWOCAMI MORZA46,00Rzemieślniczy włoski makaron z owocami morza wraz z pistacjowym pesto
-
PORCHETTA47,00Pieczeń wieprzowa nadziewana ziołami z chrupiącą skórką, podana z purée z ziemniaków i selera wraz z musem z renety